måndag 23 mars 2009

Dagboken om HUSET

Egentligen är det ingen dagbok ännu. Jag tänker börja med en bakgrundshistoria och när jag kommit ifatt i tiden är det tänkt att bli en dagbok. Den här bilden är tagen 20060304.
Då hade vi precis köpt en grannfastighet, ett stort hus på en stor tomt. En lillstuga fanns också och alltihop gränsade till vårt lilla jordbruk.
För länge sen var det ett väldigt vackert hus. Rött med fina detaljer. Så flyttade en polis in, en väldigt duktig kriminalare. Han fick problem med alkohol och huset förföll. När han flyttat ut stod det tomt i många år. Spännande - tyckte traktens tonåringar.
Sen en dag bodde några där i förfallet. Det var ett par män som, visade det sig, hade blivit vräkta från sin bostad. De flyttade helt sonika in i det tomma huset. Så småningom, efter ganska lång tid, tog de reda på vem ägaren var och fick köpa fastigheten.
När de båda bröderna avled, först den ene och efter några år den andre, fick vi tillfälle att köpa alltihopa. Det skrevs in i kontraktet att vi var medvetna om skicket, att det krävdes mycket tid till att röja upp och köra undan "bråte".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar